Zakelijke Hypotheek

Zakelijke Hypotheek

 • Zakelijke Hypotheek van de SNS Bank bij RoosendaalFD mogelijk tot € 1 miljoen
 • Lange looptijd tot 20 jaar en gunstige rentetarieven
 • Met hulp van een Onafhankelijk Adviseur die zelf ook ondernemer is

Groeien met uw bedrijf? De Zakelijke Hypotheek helpt!

Heeft u een eigen bedrijf en wilt u een bedrijfspand kopen of laten (ver)bouwen om verder te kunnen groeien? Of heeft u al een zakelijke hypotheek, maar wilt u deze oversluiten? Wij helpen u graag groeien, met de Zakelijke Hypotheek van de SNS Bank.

Bedrijfshypotheek in het kort

 • Een hypotheekbedrag tussen € 50.000 en € 1.000.000
 • Een lange looptijd tot 20 jaar
 • Jaarlijks extra aflossen tot 5% van de hoofdsom
 • Financiering standaard tot 80% van de marktwaarde en soms tot 90%
 • 40% van het bedrijfspand mag u verhuren aan een andere ondernemer
 • Bouwen of verbouwen? Het bouwdepot geeft inzicht en overzicht in de kosten.

Een Zakelijke Hypotheek voor uw bedrijfspand

Tijdens een oriëntatiegesprek bespreekt u uw wensen met ons. Wij, als zelfstandig ondernemener weten dus hoe belangrijk een zakelijke hypotheek is, en kijken samen met u naar het maximale hypotheekbedrag. Dit ligt bij SNS Bank tussen € 50.000 en € 1 miljoen.

Heeft u een zakelijke financiering bij een andere aanbieder en wilt u uw bedrijfshypotheek oversluiten? Tijdens een afspraak bekijken wij samen met u de mogelijkheden en voorwaarden.

20 jaar tijd om uw zakelijke hypotheek af te lossen

De zakelijke hypotheek die u afsluit kunt in 20 jaar aflossen. Sneller kan ook. De looptijd van uw zakelijke financiering spreekt u in het begin af. Ieder jaar lost u minimaal 5% van uw zakelijke hypotheek af. Ook kunt u jaarlijks extra aflossen tot 5% van de hoofdsom.

Financiering en de waarde van uw bedrijfspand

De zakelijke hypotheek die u bij de SNS Bank afsluit, staat in verhouding met de waarde van het bedrijfspand. U kunt financiering standaard voor 80% en in sommige gevallen tot 90% van de marktwaarde aanvragen. Financieren tot 90% van de marktwaarde kan wanneer u of uw bedrijfspand voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden:

 • U koopt, bouwt of verbouwt een duurzaam pand (energielabel C of beter) of;
 • U investeert om het pand te verduurzamen (naar energielabel C of beter) of;
 • U heeft een woonhuishypotheek van SNS Bank of al minimaal 5 jaar een zakelijke betaalrekening bij de SNS Bank.

Past een Zakelijke Hypotheek bij uw situatie?

U kunt een Zakelijke Hypotheek aanvragen wanneer:

 • U minimaal 2 jaren onderneemt en jaarcijfers van de afgelopen 2 jaar kunt aanleveren.
 • Uw bedrijf is gevestigd in Nederland en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • U naast bestaande verplichtingen ook rente en aflossing van de bedrijfshypotheek kunt betalen.
 • U niet van plan bent om meer dan 40% van het bedrijfspand te verhuren.
 • Uw bedrijfsactiviteit past binnen het duurzaamheidsbeleid van de SNS Bank.

Heeft u een zakelijke hypotheek nodig maar past de deze hypotheek van de SNS Bank niet bij uw situatie? Dan bespreken wij graag met u de alternatieven voor een zakelijke lening

Hoe werkt het afsluiten van een Zakelijke Hypotheek?

Uw zakelijke hypotheek sluit u af via RoosendaalFD bij de SNS Bank.

Stap 1: U maakt een afspraak voor een oriëntatiegesprek

Tijdens dit eerste gesprek vertellen wij u meer over de productvoorwaarden van de Zakelijke Hypotheek. Wij leggen u uit welke documenten we nodig hebben en geven u inzicht in de kosten van onze dienstverlening.

Past de Zakelijke Hypotheek van de SNS Bank bij uw situatie? Dan start u in een vervolggesprek met ons de aanvraag voor het bedrag dat u wilt lenen. We stellen een aantal vragen over uw onderneming en de hypotheek die u wilt afsluiten. Ook moet u een aantal documenten uploaden in een online omgeving. Wij kunnen u dan hierbij helpen.

Stap 2: Wij beoordelen uw hypotheekaanvraag

Als alle documenten zijn ontvangen, beoordelen we uw hypotheekaanvraag. We kijken naar de financiële situatie van uw bedrijf om in te schatten of u de rente en aflossing kunt betalen. Ook kijken we naar uw privé situatie en eventuele risico's.

Stap 3: U ontvangt een offerte

Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een offerte. Is uw aanvraag afgekeurd? Dan krijgt u een uitleg waarom we uw aanvraag afwijzen.

Als u akkoord bent met de offerte, ondertekent u alle documenten. Wij verwerken de verdere aanvraag en zorgen dat de notaris de benodigde informatie krijgt voor het vestigen van de hypothecaire zekerheid.

Kosten en rentetarieven van uw Zakelijke Hypotheek

U betaalt iedere maand rente over de hypotheekschuld die nog uitstaat. Tijdens de rentevaste periode blijft de hypotheekrente gelijk. Ook lost u iedere maand een deel van uw bedrijfshypotheek af. Het rente- en aflossingsbedrag betaalt u iedere maand achteraf van uw zakelijke rekening. Het exacte rentepercentage dat u betaalt over uw zakelijke hypotheek voor uw bedrijfspand vindt u in de offerte of het rentevoorstel.

Deel deze pagina